“Αποτυχία του εκπαιδευτικού είναι το σκονάκι, όχι του παιδιού!”
13 October 2021
Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ σε δεκάδες δήμους η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στις 16 Οκτωβρίου
13 October 2021

Χριστούγεννα με δεινόσαυρους και “Μαγεμένο Δάσος”

Χριστούγεννα παρέα με δεινοσαύρους θα κάνουμε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην Καρδίτσα, με το Επιμελητήριο, με την σύμφωνη γνώμη του Δήμου, να αναλαμβάνει την «ευθύνη» για το εορταστικό «Jurassic park».

Όπως ήδη σας είχε ενημερώσει το KarditsaLive.Net, στόχος του ΕΒΕ Καρδίτσας ήταν αν συμβάλει στην δημιουργία εορταστικού κλίματος στην πόλη και είχε προγραμματιστεί ραντεβού με τον επιχειρηματία που διαχειρίζεται το πάρκο δεινοσαύρων.

Συνάντηση που έγινε και, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, υπήρξε συμφωνία με το πάρκο να στήνεται από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου. Με το κόστος του εγχειρήματος να ανέρχεται σε 11.000 ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό θα διατεθεί από το Επιμελητήριο, με τον Δήμο να αναλαμβάνει την υποχρέωση της φύλαξης των εκθεμάτων.

Το πάρκο δεινοσαύρων αναμένεται να στηθεί στην περιοχή του Παυσιλύπου, δεν θα έχει κανένα κόστος για τους επισκέπτες και θα λειτουργήσει συνδυαστικά με το «Μαγεμένο Δάσος» που φέτος θα έχει λιγότερες δραστηριότητες λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά δεν θα υστερεί σε στολισμό, όπως και όλη η πόλη.

Η τελική απόφαση, πάντως, για την υλοποίηση του σχεδιασμού για το πάρκο δεινοσαύρων έχει δύο ακόμα βήματα για να ληφθεί. Αρχικά να περάσει από την διοικούσα επιτροπή και κατόπιν από το Διοικητικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο.

Στα στελέχη της διοίκησης πάντως υπάρχει η πεποίθηση ότι το πάρκο μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στο να δοθεί επιπλέον εορταστικό κλίμα στην πόλη, αλλά και να τονωθεί η επιχειρηματικότητα με την έλευση επιπλέον επισκεπτών.

Το Νοέμβριο η «Λευκή Νύχτα»

Εν τω μεταξύ το θέμα που άνοιξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕ, για την διοργάνωση «Λευκής Νύχτας», παραμένει στο τραπέζι αλλά η αρχικά προτεινόμενη ημερομηνία, για 27 Οκτωβρίου, μοιάζει να απομακρύνεται οριστικά.

Ο λόγος είναι ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για να δοθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις που θα επιτρέψουν την χωρίς «παρατράγουδα» διοργάνωση, οπότε θα αναζητηθεί ημερομηνία μέσα στον Νοέμβριο.

Το επόμενο διάστημα, μόλις συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, θα υπάρξει συνάντηση με το Επιμελητήριο για να δρομολογηθούν εξελίξεις και σε αυτό τον τομέα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: