10,2 εκ.€ για τη δημόσια υγεία και την Πολιτική Προστασία
7 December 2020
Βρέφος 30 ημερών με κορωνοϊό στο «Αχιλλοπούλειο»
7 December 2020

14 προσλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση από το Υπουργείο Πολιτισμού της προκήρυξης για την πρόσληψη συνολικά 14 ατόμων συγκεκριμένων ειδικοτήτων που είχε γνωστοποιήσει σε ρεπορτάζ στις 8ης Νοεμβρίου 2020, το KarditsaLive.Net.

Το νέο προσωπικό προορίζεται για την εκτέλεση σειράς παρεμβάσεων που σχετίζονται κυρίως με τη συντήρηση αρχαίων αντικειμένων που βρίσκονταν στις αποθήκες του Μουσείου όταν πλημμύρισαν το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας κ. Μαρία Βαϊοπούλου, η προκήρυξη αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και οι προσλήψεις θα γίνουν το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2021.

Ο Πίνακας κατανομής του εν λόγω προσωπικού έχει ως εξής:

ΠΕ Αρχαιολόγος – 6 άτομα – διάρκεια 36 μήνες – μηνιαίο κόστος 9.600,00 €: Συνολικό κόστος 345.600,00 € – Με δυνατότητα παράτασης.

ΤΕ Συντηρητής – 6 άτομα – διάρκεια 36 μήνες – μηνιαίο κόστος 9.000,00 €: Συνολικό κόστος 324.000,00 € – Με δυνατότητα παράτασης.

ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών – 2 άτομα – διάρκεια 36 μήνες – μηνιαίο κόστος 2.800,00 €: Συνολικό κόστος 100.800,00 € – Με δυνατότητα παράτασης.

Συνολικό κόστος άμεσων δαπανών προσωπικού 770.400,00 €.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΙΣΚΟΙ ISO-BOX

Σε ότι αφορά στις εργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, εκτός από τα container που ήδη τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες βάσεις στο πάρκιγκ του περιβάλλοντα χώρου, η κ. Βαϊοπούλου μας ενημέρωσε ότι αναμένονται και δυο οικίσκοι ISO-BOX. O ένας θα είναι μικρός 6Χ2,5 μέτρα και ο άλλος μεγαλύτερος 12Χ2,5 μέτρα.

Σε αυτούς θα γίνει η αποθήκευση μεταλλικών αντικειμένων που πρέπει να προφυλαχθούν από το κρύο και την υγρασία με δημιουργία ειδικών ατμοσφαιρικών συνθηκών στο εσωτερικό. Επίσης, εκεί θα φιλοξενούνται οι συντηρητές για να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι στη σχετική απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη προβλέπεται μεταξύ άλλων για τα container και τα ISO-BOX

  • Ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση στα εμπορευματοκιβώτια και τους οικίσκους.
  • Τοποθέτηση κλιματιστικών, αφυγραντήρων και συστήματα συναγερμού στα εμπορευματοκιβώτια και τους οικίσκους.
  • Προμήθεια ραφιών αποθήκευσης, κιβωτίων, υλικών συντήρησης, συσκευασίας και τεκμηρίωσης για την ασφαλή αποθήκευση των αρχαιοτήτων εντός των εμπορευματοκιβωτίων.
  • Επέκταση του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου με τοποθέτηση επιπλέον καμερών στον περιβάλλοντα χώρο για την επίβλεψη και επιτήρηση των εμπορευματοκιβωτίων – container και του περιεχομένου τους.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: