Μπάιντεν-Σι Τζιπίνγκ: Τα θέματα… όλου του κόσμου σε νέα συνάντηση
10 November 2023
Μεσανατολικό: Συναντήθηκαν οι ηγέτες Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας
10 November 2023

7ο Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ο νεανικός οργανισμός της Get Involved διοργανώνει το μοναδικό πανευρωπαϊκά Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για φοιτητές.

Το Συνέδριο αποσκοπεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση των φοιτητών κάθε βαθμίδας στα σύγχρονα οικονομικά ζητήματα της Ζώνης του Ευρώ.

Το φετινό Συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αθήνα, από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2023. Συγκεκριμένα, η πρώτη μέρα του Συνεδρίου (15/12) θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Καρατζά με την ευγενική παραχώρηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενώ οι υπόλοιπες τρεις ημέρες (16-18/12) στο Κτήριο Τροίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η καινοτόμος διαδικασία του Συνεδρίου δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των θεσμών, αλλά και να αποκτήσουν, βιωματικά, γνώσεις και  δεξιότητες.

Στην  εναρκτήρια  ημέρα  του συνεδρίου λαμβάνει χώρα  η Training Day, στη διάρκεια της οποίας οι ομιλητές -εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, των θεσμών και της αγοράς- μοιράζονται μέσα από διαδραστικές συζητήσεις τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες.

Τις επόμενες τρεις ημέρες οι σύνεδροι, φοιτητές από διαφορετικά ακαδημαϊκά περιβάλλοντα, συνδυάζουν τις γνώσεις που αποκόμισαν στην Training Day και στην προσυνεδριακή προετοιμασία ώστε να συνθέσουν προτάσεις πάνω στην παρεχόμενη Ημερήσια Διάταξη. Μέσα από αυτές τις διεργασίες, οι φοιτητές, δοκιμάζουν και εφαρμόζουν γνώσεις, διαπραγματευτικές ικανότητες και χρήσιμα εργαλεία για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία.

Το Συνέδριο Προσομοίωσης της ΕΚΤ έχει υποστηριχθεί, μεταξύ άλλων, από την Τράπεζα της Ελλάδος από το 2019, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank και το ΠΜΣ Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του ΟΠΑ.

Από το 2021, εκπροσωπείται μέσω ομιλητών  η ΕΚΤ,  ενώ το 4ο Συνέδριο εντάχθηκε στο ημερολόγιο δράσεων της ΕΚΤ για το 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος ECB Listens. Το 2022 εκπροσωπήθηκε η Κεντρική Τράπεζα της Κροατίας μέσω του Διοικητή της λίγες ημέρες πριν την επίσημη ένταξή της στο Ευρώ.

Βασικοί υποστηρικτές του φετινού Συνεδρίου Προσομοίωσης της ΕΚΤ αποτελούν η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η EY Ελλάδος, η Motor Oil και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι θεματικές που θα εξεταστούν στο φετινό συνέδριο είναι οι:

  • Αλληλεπίδραση Νομισματικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής
  • Πληθωρισμός – Αιτίες και εργαλεία για την αντιμετώπισή του
  • Νομισματική πολιτική – Αντίδραση και αποτελεσματικότητα στις συνθήκες Perma-Crisis
  • Μετασχηματισμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι προκλήσεις του ESG
  • Οι προκλήσεις για την υιοθέτηση του Digital Euro.

Η Get Involved, ως πρωτοβουλία νέων που ξεκίνησε το 2017, απευθύνεται μέσα από μία σειρά εγχειρημάτων στο φοιτητικό και νεανικό κοινό. Έχει ως βασικό στόχο τη διάδοση και διεύρυνση της οικονομικής παιδείας με διεπιστημονική προσέγγιση, την ενίσχυση της διεπιστημονικότητας και της αλληλεπίδρασης νέων με διαφορετικές ακαδημαϊκές αφετηρίες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: