Οι χθεσινές εικόνες της πλημμυρισμένης Ακρόπολης ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πιο άσχημο τρόπο όλα όσα είχε έγκαιρα καταγγείλει το Πράσινο Κίνημα, μετά τις τσιμεντένιες κατασκευές του Υπουργείου Πολιτισμού στον Ιερό Βράχο.
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, το νερό δεν βρήκε φυσική διέξοδο και πλημμύρισε δημιουργώντας μικρούς καταρράκτες και ρυάκια όπως φαίνεται και στα βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο. Συνδέοντας και την ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού ότι η μελέτη για την απορροή των ομβρίων στην Ακρόπολη θα γίνει μετά τη διάστρωση των διαδρόμων, τότε τα συμπεράσματα είναι προφανή για τις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το Πράσινο Κίνημα δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι το να πλημμυρίζει η Ακρόπολη ή να καίγονται αρχαιολογικοί χώροι όπως οι Μυκήνες και να μην παραιτείται η αρμόδια Υπουργός εκθέτει ανεπανόρθωτα και τον εαυτό της αλλά και την κυβέρνηση.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσουμε ότι στις 3 Νοεμβρίου ο Δρ. Τάσος Τανούλας, αρχιτέκτονας, μέλος της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) και της Υπηρεσίας Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ) από το 1977 έως το 2010, με αφορμή το “τσιμέντωμα” της Ακρόπολης ρωτούσε, μεταξύ άλλων, σε επιστολή του προς το υπουργείο Πολιτισμού: “Τι θα γίνει, για παράδειγμα, με τα νερά της βροχής που θα πέφτουν σε μια τεράστια επίπεδη υδατοστεγή επιφάνεια, καθώς θα έχουν μειωθεί σημαντικά οι εκτεθειμένες επιφάνειες του βράχου και τα καρστικά κενά που«καταπίνουν» τα νερά για να καταλήξουν στις υπώρειες;” Η απάντηση ήρθε μετά από 37 ημέρες.
Σε δηλώσεις του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης τόνισε: “Δυστυχώς, χρειάστηκε η πρώτη δυνατή νεροποντή για να επιβεβαιωθούν όσα είχε τονίσει το Πράσινο Κίνημα για τις τσιμεντένιες κατασκευές στην Ακρόπολη. Βέβαια, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν περιμέναμε να μην έχουν κάνει την μελέτη για την απορροή των ομβρίων. Πραγματικά ξεπέρασαν και τον χειρότερο εαυτό τους.
Επίσης, δεν μπορούμε να μην συμφωνήσουμε με αυτό που ακούστηκε στη Βουλή ότι είναι ειρωνικό να βλέπουμε τέτοια φαινόμενα, την ημέρα που ψηφίζεται στο Κοινοβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, και τη μετονομασία του σε Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Η παραίτηση της κας Μενδώνη θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.”