Βρετανία χωρίς ορυκτά καύσιμα θέλουν οι Εργατικοί
25 September 2022
«Ρεύμα φθηνό για το λαό» ζήτησαν οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο)
26 September 2022

Διορθωτικές παρεμβάσεις στην στέγη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας θα κάνει ο Δήμος

Σε κακή κατάσταση έχει περιέλθει πλέον η στέγη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και συγκεκριμένα του νεότερου κτιρίου, με πολλά κεραμίδια να έχουν σαπίσει με αποτέλεσμα  η πλάκα που βρίσκεται από κάτω να τραβάει νερά που «βγαίνουν» σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του, ενώ κάποια από τα κεραμίδια που βρίσκονται στις άκρες είναι και επικίνδυνα να προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό δείχνοντας έτοιμα να θρυμματιστούν ανά πάσα στιγμή.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, αλλά χρονίζει και προφανώς υπήρξε κάποια αστοχία στην κατασκευή ή στην επιλογή του υλικού, καθώς η παλαιότητά της δεν δικαιολογεί μια τέτοια εικόνα, αλλά φαίνεται πως πλέον για την σχολική κοινότητα του σχολείου ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» και το αίτημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος μπαίνει επιτακτικά προς το Δήμο Καρδίτσας.

.Την περασμένη Δευτέρα ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Στ. Θεολόγης επισκέφθηκε το σχολείο και είχε συνάντηση με τον Δ/ντη του σχολείου κ. Αλ Κάμπα, εκπαιδευτικούς του σχολείου και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων διαπιστώνοντας και ο ίδιος την προβληματική εικόνα της στέγης, ενώ το σχολείο επισκέφθηκε την επομένη και ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

.Σε επικοινωνία μας με τον Αντιδήμαρχο κ. Στ. Θεολόγη σχετικά με το θέμα και το πως προτίθεται να το αντιμετωπίσει ο Δήμος, μας ανέφερε ότι θα υπάρξουν άμεσα διορθωτικές τεχνικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα σε ένα σημείο όπου έχει εντοπιστεί ότι έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα εισροής νερών θα αντικατασταθούν τα ξύλα και τα κεραμίδια και θα γίνει στεγανοποίηση ενώ θα υπάρξει και παρέμβαση με τσιμεντάρισμα στις άκρες. Μολονότι τη δεδομένη στιγμή σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο δεν υπάρχει δυνατότητα για την πλήρη αντικατάσταση της στέγης που θα έδινε οριστική λύση στο πρόβλημα, η ανακατασκευή της θα προταχθεί ώστε να συμπεριληφθεί σε επόμενο πρόγραμμα – έργο που θα αφορά σχολεία του Δήμου.

.Σημειώνεται ότι το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας ιδρύθηκε το έτος 1952 και βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Δημητρίου, επί της οδού Φαναρίου. Το έτος 1988 προστέθηκε καινούργιο κτίριο, λόγω της αύξησης των μαθητών. Σήμερα το σχολείο έχει 13 τμήματα, εκ των οποίων οι μικρές τάξεις στεγάζονται στο παλαιό κτίριο, ενώ οι μεγάλες τάξεις στο καινούργιο κτίριο.

Κωστής Κριτσιάνης 

.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-7%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: