Β. Τσιάκος στο Δ.Σ.: Η ύπαρξη Ιερού Ναού στο στρατόπεδο Λουμάκη θα λειτουργήσει προσθετικά για την περιοχή
18 April 2024
Ινδονησία: Συναγερμός μετά από έκρηξη ηφαιστείου – Εκκενώθηκαν οι γύρω περιοχές (βίντεο)
18 April 2024

Champions League: Η Ρεάλ απέκλεισε την Σίτι στα πέναλτι και παίζει με την Μπάγερν

Στα πέναλτι κρίθηκε ο νικητής της προημιτελικής σειράς του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Γιουβέντους, με «τυχερή» στη… ρουλέτα την ισπανική ομάδα.

Κανονική διάρκεια και παράταση ολοκληρώθηκαν με τις ομάδες ισόπαλες 1-1, σκορ που σε συνδυασμό με το 3-3 στο «Μπερναμπέου» οδήγησε τις δύο τελευταίες νικήτριες της διοργάνωσης στη διαδικασία από την «άσπρη βούλα».

Πιο ψύχραιμοι οι Ισπανοί επικράτησαν με 4-3, κι ας έχασαν την πρώτη εκτέλεση με τον Μόντριτς, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Έντερσον.

Στα ημιτελικά η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν, που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ στο Μόναχο (2-2 ο αγώνας στο Λονδίνο) κι επέστρεψε στα ημιτελικά ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Στο «Έτιχαντ» η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν συντριπτικά ανώτερη απέναντι σε έναν αντίπαλο που διαφάνηκε ότι αρχικά θα ήταν ικανοποιημένος με την παράταση κι εν συνεχεία αν ο τελικός οδηγούνταν στα.

Η Σίτι είχε 34 (!) τελικές προσπάθειες απέναντι σε μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου, εκ των οποίων οι 11 στην εστία, την ώρα που η Ρεάλ μέτρησε μόλις 8, εκ των οποίων οι 3 στην εστία.

Παρόλα ταύτα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12΄ με τον Ροντρίγκο, για να «σημαδέψει» το οριζόντιο ο Χάαλαντ στο 17΄ και στο ριμπάουντ ο Μπερνάρντο Σίλβα να αστοχεί μόνος απέναντι στο τέρμα!

Τελικά, το παιχνίδι στα ίσα έφερε ο Ντε Μπρόινε στο 76΄ αλλά στη συνέχεια το 1-1 δεν μεταβλήθηκε. Στη διαδικασία των πέναλτι ευστόχησαν για τους «Μπλάνκος» οι Μπέλινγχαμ, Βάσκεθ, Νάτσο και Ρούντιγκερ, ενώ ο Λούνιν απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μπερνάντο Σίλβα και Κόβατσιτς.

Για τους απερχόμενους πρωταθλητές Ευρώπης που προηγήθηκαν 1-0 με τον Άλβαρες, εύστοχοι ήταν ο Φόντεν και ο τερματοφύλακας Έντερσον.

Στο Μόναχο το παιχνίδι κρίθηκε στην κανονική διάρκεια και φρόντισε γι΄ αυτό ο Τζόσουα Κίμιχ.

Ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς συγκινήσεις η Μπάγερν μπήκε φουριόζα στην επανάληψη, είχε διπλό δοκάρι στην ίδια φάση με τους Λέον Γκορέτσκα και Ραφαέλ Γκερέιρο αλλά βρήκε το γκολ στο 63΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Κίμιχ στην σέντρα του Γκερέιρο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: