Θεσσαλονίκη: Στο αρχείο από το 2017 η προκαταρκτική έρευνα για την υποθαλάσσια αρτηρία
17 October 2023
Υπ. Υγείας: Νέες διαφοροποιήσεις ως προς την καταλληλότητα του πόσιμου νερού σε περιοχές της Θεσσαλίας (16/10)
17 October 2023

EURO 2024: Διακόπηκε ο αγώνας Βέλγιο-Σουηδία στο ημίχρονο

Ο προκριματικός αγώνας του Euro 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας διακόπηκε στο ημίχρονο και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε μετά τον θάνατο δύο Σουηδών στις Βρυξέλλες νωρίτερα τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η UEFA.

Το Βέλγιο ανέβασε τον συναγερμό τρομοκρατίας στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς ένας άνδρας, σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυρίστηκε ότι ήταν ο δράστης και ότι προερχόταν από το Ισλαμικό Κράτος.

«Μετά από μια ύποπτη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα, αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με τις δύο ομάδες και τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ότι ο προκριματικός αγώνας του UEFA EURO 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας διακόπτεται», ανέφερε η UEFA σε ανακοίνωσή της.

Οι Σουηδοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν το παιχνίδι είπαν ότι είχαν ενημερωθεί για την επίθεση λίγο πριν από την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων. Οι ποδοσφαιριστές της Σουηδίας είπαν στην UEFA ότι δεν ήθελαν να παίξουν το δεύτερο ημίχρονο και οι Βέλγοι συμφώνησαν, μετέδωσε το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο TV6.

Το σκορ ήταν 1-1 όταν ήρθε η είδηση της διακοπής και ζητήθηκε από τους Σουηδούς οπαδούς να παραμείνουν στο γήπεδο. Το Βέλγιο έχει ήδη κλείσει τη θέση του στους τελικούς της Γερμανίας του χρόνου, ενώ η Σουηδία δεν μπορεί να προκριθεί.

Πηγή: Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: