Η στατική μελέτη έβαλε «stop» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού σχολείου – Επίκειται επαναδημοπράτηση
14 May 2023
Live: Η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη
14 May 2023

Eurovision 2023: Η Loreen ανέβασε τη Σουηδία στην κορυφή του 67ου διαγωνισμού

Η Σουηδία, με την Loreen και το τραγούδι «Tattoo», ήταν η μεγάλη νικήτρια στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision συγκεντρώνοντας 583 βαθμούς στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στην «M&S Bank Arena» του Λίβερπουλ για λογαριασμό της Ουκρανίας, η οποία είχε επικρατήσει πέρυσι, αλλά δεν μπορούσε να φιλοξενήσει στο έδαφός της τον φετινό διαγωνισμό εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Η Σουηδία αναδείχθηκε για 7η φορά νικήτρια της Eurovision και η 39χρονη Loreen έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει για τη χώρα της τον διαγωνισμό για δεύτερη φορά μετά την ερμηνεία του «Euphoria», το 2012. Το πρώτο βραβείο της σκανδιναβικής χώρας ήρθε, το 1974, από τους ABBA με το τραγούδι «Waterloo». Μάλιστα, του χρόνου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επικράτηση του θρυλικού σουηδικού συγκροτήματος στον μουσικό θεσμό.

Επίσης, είναι ο δεύτερος καλλιτέχνης στην ιστορία της διοργάνωσης που κερδίζει δεύτερη φορά μετά τον Τζόνι Λόγκαν, ο οποίος πρώτευσε δύο φορές εκπροσωπώντας την Ιρλανδία, το 1980 και το 1987, με τα τραγούδια «What’s Another Year» και «Hold Me Now» αντίστοιχα.

Στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Käärijä από τη Φινλανδία με το τραγούδι «Cha Cha Cha», συγκεντρώνοντας 526 βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση απέσπασε η Noa Kirel από το Ισραήλ με το τραγούδι «Unicorn», συγκεντρώνοντας 362 βαθμούς.

Η Κύπρος που εκπροσωπήθηκε από τον Andrew Lambrou και την μπαλάντα με τίτλο «Break a Broken Heart» κατέλαβε τη 12η θέση, συγκεντρώνοντας 126 βαθμούς.

Comments are closed.