Συντριβή ρωσικού μεταγωγικού στο Μπέλγκοροντ: «Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες» – Την Ουκρανία «δείχνει» η Μόσχα
24 January 2024
Έκρηξη κοντά σε πλοίο που έπλεε στα ανοικτά της Υεμένης
24 January 2024

Femme Forward: Δωρεάν εκπαίδευση 40 γυναικών στο cloud computing

Μια σημαντική ευκαιρία για άνεργες ή υποαπασχολούμενες γυναίκες που θέλουν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους προσφέρει το πρόγραμμα Femme Forward.

Η BigBlue Data Academy, ως κύρια και μόνη αντιπρόσωπος του Femme Forward στην Ελλάδα, αναλαμβάνει την δωρεάν εκπαίδευση 40 Ελληνίδων που θέλουν να αναπτύξουν μία καριέρα σε τεχνολογικά επαγγέλματα, όπως το Cloud Computing! Το Femme Forward είναι ένα διακρατικό έργο που χρηματοδοτείται στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και συνδιοργανώνεται από 14 φορείς.

Στα πλαίσια του προγράμματος λοιπόν, 40 γυναίκες θα εκπαιδευτούν δωρεάν στο Cloud Computing μέσω της Amazon Web Services – AWS. Στην Ελλάδα, ο αντιπρόσωπος και κύριος εκπαιδευτικός φορέας είναι η Big Blue Data Academy. Στόχος είναι η κάλυψη αναγκών σε ρόλους Information and Communications Technology (ICT) της Ευρώπης, προσφέροντας στις εκπαιδευόμενες, όχι μόνο εκπαιδευτική κατάρτιση. Στηρίζοντας έτσι τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες με διαφορετικό υπόβαθρο, από 25 χώρες, που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δωρεάν, καινοτόμο και πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και το βιογραφικό τους, ώστε να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την τεχνολογική απασχόληση ή επιχειρηματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, με την υποστήριξη της AWS re/Start, οι εκπαιδευόμενες θα γνωρίσουν το cloud computing (ένας τομέας υψηλής ζήτησης με μεγάλες ελλείψεις ταλέντων στην Ευρώπη), και θα αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα technical skills που χρειάζονται για αυτόν τον περιζήτητο χώρο.
Επιπλέον, θα διδαχθούν απαραίτητα soft skills, όπως problem-solving, project management, και agile μεθοδολογίες. Τα μαθήματα θα είναι live & online.

Θα παρέχεται και προσωπικό career planning and development ξεχωριστά σε καθεμία ώστε να είναι έτοιμη για την αγορά εργασίας. Ο παγκοσμίως τεχνολογικός ηγέτης Fujitsu θα διασφαλίσει την αναγνώριση και συνάφεια των δεξιοτήτων με τις πραγματικές απαιτήσεις, ενώ ο φορέας επαγγελματικής αποκατάστασης Randstad θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ μαθητριών και θέσεων εργασίας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 4 Μαρτίου. Ο αιτήσεις γίνονται μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου εδώ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: