Μόσχα: Κάμερες αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό όσων προσπαθούν να αποφύγουν τον στρατό
18 April 2023
Εκδήλωση για την συμβολή των γυναικών στην αγροτική ανάπτυξη από τα EUROPE DIRECT Περιφερειών Θεσσαλίας και Πελοποννήσου
18 April 2023

Grimaldi: Παρέλαβε το πλοίο Great Antwerp

Tο πλοίο «Great Antwerp» στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd. στο Ulsan (Νότια Κορέα), παρέλαβε ο όμιλος Grimaldi. Πρόκειται για το πρώτο από τα έξι πολλαπλών χρήσεων ro-ro που παραγγέλθηκαν στα κορεατικά ναυπηγεία πριν από λίγο περισσότερο από δύο χρόνια. Το πλοίο εγκαινιάζει μια νέα κλάση με την ονομασία “G5”, η οποία αποτελεί την εξέλιξη των πλοίων πολλαπλών χρήσεων ro-ro «G4» που ναυπηγήθηκαν από το ίδιο ναυπηγείο και παραδόθηκαν στον όμιλο Grimaldi το 2014 και το 2015.

Το “Great Antwerp” πήρε το όνομά του από την πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο, το λιμάνι της οποίας εξυπηρετείται από τις θαλάσσιες συνδέσεις της Grimaldi εδώ και δεκαετίες και το οποίο αποτελεί πλέον τον κύριο κόμβο του Ομίλου στη Βόρεια Ευρώπη.

Με μήκος 250 μέτρων, πλάτος 38 μέτρων και νεκρό βάρος 45.684 τόνων, ο σχεδιασμός του Great Antwerp είναι αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης των αναγκών του Ομίλου και των πελατών του: χάρη σε μια καινοτόμο και πλήρως προσαρμοσμένη εσωτερική διαμόρφωση, τα πλοία της κλάσης G5 είναι σε θέση να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU (ισοδύναμες μονάδες αυτοκινήτων) και 2.000 TEU (ισοδύναμες μονάδες είκοσι ποδών). Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πλοία της κλάσης G4, τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο, ενώ η χωρητικότητά τους σε εμπορευματοκιβώτια διπλασιάζεται.

Εκτός από τη χωρητικότητα φόρτωσης, το Great Antwerp ξεχωρίζει για τις πολυάριθμες πρωτοποριακές, τεχνολογικές λύσεις του που αποσκοπούν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τόσο η κύρια μηχανή όσο και οι βοηθητικές γεννήτριες θα πληρούν τα επίπεδα NOx που επιβάλλει ο κανονισμός Tier III, ενώ το ολοκληρωμένο σύστημα πρόωσης μεταξύ πηδαλίου και έλικας θα ελαχιστοποιήσει τις απώλειες στροβίλου και, κατά συνέπεια, θα βελτιστοποιήσει την προωθητική απόδοση και θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου.

Το πλοίο έχει σχεδιαστεί για cold ironing me παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την ξηρά (όπου υπάρχει) ως πράσινη εναλλακτική λύση στην κατανάλωση ορυκτών καυσίμων κατά τη διάρκεια της παραμονής στο λιμάνι. Επιπλέον, η ηλεκτρική κατανάλωση των μηχανημάτων επί του πλοίου (αντλίες, ανεμιστήρες κ.λπ.) μειώνεται χάρη στην εγκατάσταση συσκευών μεταβλητής συχνότητας, ενώ η εφαρμογή καινοτόμων χρωμάτων χαμηλής τριβής μειώνει την αντίσταση του κύτους, αυξάνοντας έτσι την αποδοτικότητα. Τέλος, το πλοίο είναι εξοπλισμένο με υβριδικά συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων.



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/maritime/1462115/grimaldi-parelave-to-ploio-great-antwerp/

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: