Γ. Αυτιάς: «Να πάει εκεί ένας που ξέρει οικονομικά» – Ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές (βίντεο)
24 February 2024
Ψηλώνουν τα ενοίκια χώρων logistics
24 February 2024

Wall Street: Νέο ιστορικό ρεκόρ για Dow και S&P 500

O S&P 500 σταθεροποιήθηκε στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, αφού όμως αρχικά άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό, στο τέλος μίας εβδομάδας που σηματοδοτήθηκε από μία ατελείωτη ευφορία πυροδοτούμενη από τον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,03% για να κλείσει στις 5.088,80 μονάδες. Νωρίτερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δείκτης «έσπασε» και το φράγμα των 5.100 μονάδων για πρώτη φορά. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 62,42 μονάδες ή 0,16% αγγίζοντας επίσης νέο ιστορικό υψηλό στις 39.131,53 μονάδες. Ωστόσο, ο Nasdaq δεν κατάφερε να ακολουθήσει, διορθώντας ελαφρώς με πτώση 0,28% στις 15.996,82 μονάδες καθώς οι Magnificent Seven υποαπέδωσαν στη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας άγγιξε νέο υψηλό 52 εβδομάδων.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,66%, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,4%, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο 1,3%.

Η Nvidia παρουσίασε εντυπωσιακά τριμηνιαία αποτελέσματα, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά τα 2 τρισ.δολάρια. Την Πέμπτη, ο S&P γνώρισε την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 3% στην καλύτερη συνεδρίαση από τον Φεβρουάριο του 2023. Από κοντά και ο Dow με κέρδη 1,2%.

«Όλα έγιναν υπερβολικά γρήγορα…Είχαμε να δούμε πολύ καιρό μία τόσο μεγάλη κεκτημένη ταχύτητα από τις μετοχές τεχνολογίας….Αυτό ενέχει κάποιους κινδύνους και εγείρει ερωτήματα του τύπου για το που ακριβώς οδεύουν οι μετοχές τεχνολογίας, γιατί όλα κινούνται από αυτές», ανέφερε ο Τσάρλι Ριπλέι, στρατηγικός αναλυτής της Allianz Investment Management.

«Περιμένουμε ότι το momentum θα συνεχιστεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όμως όλα θα εξαρτηθούν φέτος από την οικονομία και τις κινήσεις της Federal Reserve. Όσο η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, είναι δύσκολο να διακοπεί αυτό το ράλι της Wall Street», αναφέρει ο Κρις Ζακαρέλι της Independent Advisor Alliance.

«Έχουμε ένα δυναμικό ράλι και εξακολουθεί να υπάρχει τεράστια κεκτημένη ταχύτητα στην αγορά. Όποιος πάει αντίθετα στο ράλι αυτό θα στενοχωρηθεί. Δεν θα πρέπει κανείς να στοιχηματίσει σε πτώση της αγοράς σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», ανέφερε ο Ντέιβιντ Ντοναμπέντια της CIBC Private Wealth US.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: