Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΦΚΑ Καρδίτσας στην 24ωρη απεργία (+Βίντεο)
7 March 2023
Τραγωδία στα Τέμπη: Τι απαντά ο γιατρός που πρότεινε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή της Λάρισας
7 March 2023

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για ρύπανση από καύση τμημάτων αυτοκινήτων

Στη σύλληψη δύο ατόμων που προέβαιναν σε περιβαλλοντική ρύπανση σε προαύλιο χώρο επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 63χρονο Έλληνα και 54χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση, παράβαση των Νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος και για την απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών, επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω ο 63χρονος να πραγματοποιεί καύση καθισμάτων και λοιπών πλαστικών μερών, προερχόμενων από αποσυναρμολόγηση τμημάτων αυτοκινήτων, σε αυτοσχέδιο χώρο καύσης, κατ’ εντολή του 54χρονου ιδιοκτήτη της επιχείρησης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας και έντονης δυσοσμίας.

Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο υπήρχαν και άλλα απόβλητα προερχόμενα από παράνομη αποσυναρμολόγηση μερών αυτοκινήτων, καθώς η επιχείρηση στερείται σχετικής άδειας λειτουργίας και απόφασης έγκρισης περιβαλλοντολογικών όρων ή πρότυπων περιβαλλοντολογικών δεσμεύσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Συνέπεια ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η ρύπανση και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με την πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής, υγείας των κατοίκων και στο οικοσύστημα ενώ.

Πρόκειται να ενημερωθεί και το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για διενέργεια σχετικής αυτοψίας και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.

ΕΛ.ΑΣ. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: