Εργασίες εξωραϊσμού του προαυλίου και κατασκευής νέων τουαλετών στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης (+Φωτο)
23 March 2023
Εγγειοβελτιωτικά: Στην Intrakat έργο 64,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
23 March 2023

Ουκρανία: Αυξήθηκαν σε 14 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα

Ο νέος απολογισμός του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας αναφέρει ότι τα θύματα από τα ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Κιέβου ανέρχονται σε 14.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την επίσκεψή του στο Χάρκοβο απένειμε στον δήμαρχο Ιχόρ Τερέχοφ πλακέτα στην οποία αναγράφεται «Ηρωική Πόλη της Ουκρανίας». Το Χάρκοβο είναι «πόλη αληθινών ηρώων», τόνισε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN. «Χάρη στους κατοίκους της, αυτή η όμορφη πόλη – όπως και άλλες – υπερασπίζεται την ανεξαρτησία μας», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι επισκέφθηκε επίσης νοσοκομεία της δεύτερης πολυπληθέστερης πόλης στην Ουκρανία και απένειμε μετάλλια σε τραυματισμένους στρατιώτες.

Η αντεπίθεση που εξαπέλυσε τον περασμένο Μάιο ο ουκρανικός στρατός στην περιφέρεια του Χαρκόβου απέτρεψε την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο βορειοανατολικό μέτωπο.

Η επίσκεψη Ζελένσκι στο Χάρκοβο ακολούθησε την περιοδεία του στο μέτωπο κοντά στην στρατηγικής σημασίας πόλη Μπαχμούτ.

Παρά την καταστροφή και τα δεινά που «είναι οδυνηρό να αντικρίζει κανείς» σε περιοχές του Ντονμπάς, είπε ο ουκρανός πρόεδρος, «είναι διάχυτη η ελπίδα». «Θα κάνουμε τα πάντα» ώστε ο ουκρανικός στρατός να συνεχίσει την εκστρατεία για την «απελευθέρωση» όλων των περιοχών, «προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα σε όλη τη χώρα μας, από το Ντονέτσκ μέχρι τα σύνορα», είπε ο Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντας πως οι κατακτητές θα λάβουν απαντήσεις για τις επιθέσεις τους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, dpa, Reuters

Comments are closed.