Κ. Μητσοτάκης: Θα τείνω χείρα φιλίας στον νέο ηγέτη της Τουρκίας, αλλά δεν είμαι αφελής
12 May 2023
YouTuber παραδέχθηκε ότι έριξε αεροπλάνο σκόπιμα για να πάρει views
12 May 2023

Περιφέρεια Αττικής: Επιχείρηση «καθαρές πινακίδες» για οδική ασφάλεια

Τις στοχευμένες παρεμβάσεις στις υλικοτεχνικές υποδομές του οδικού δικτύου ευθύνης της συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών.

Ήδη σε εξέλιξη είναι η αντικατάσταση και ο καθαρισμός των πινακίδων σήμανσης σε κεντρικούς οδικούς άξονες από τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας.

Μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί πάνω από 11.500 πινακίδες τροχονομικής σήμανσης, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιείται καθαρισμός όσων σημάτων βανδαλίζονται από αυτοκόλλητα, γκράφιτι και διάφορα άλλα διαφημιστικά μηνύματα. Ήδη έχουν καθαριστεί περίπου 2.200 πινακίδες σήμανσης στην οδό Πειραιώς και στις λεωφόρους Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Κηφισίας και Αθηνών.

Στο πλαίσιο εντοπισμού των προβληματικών πινακίδων και την άμεση παρέμβαση των συνεργείων καθαρισμού, ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και υποδέχεται τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις των πολιτών για τα προβλήματα του οδικού δικτύου. Μέχρι σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχτεί 3.150 σχετικά αιτήματα, από τα οποία έχουν επιλυθεί τα 2.500, ενώ τα υπόλοιπα έχουν παραπεμφθεί στις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες άλλων φορέων ευθύνης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Από την αρχή της θητείας μας, θέσαμε ως έναν από τους κύριους στρατηγικούς μας στόχους την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Αττικής και των μητροπολιτικών της υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη παρέμβαση, με στόχο τη διατήρηση της ευδιάκριτης σήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η ορατότητα για τους πεζούς και οδηγούς, αλλά και το σημαντικότερο να μειώσουμε αποτελεσματικά τα τροχαία ατυχήματα που έχουν ως αιτία την ελλιπή σήμανση. Συνεχίζουμε τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στους δρόμους και τις υλικοτεχνικές υποδομές της Αττικής, με στόχο ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες μας».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: