Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης
7 February 2023
«Μπάρμπαρα»: Κλειστή η ΠΑΘΕ στη Μαγνησία για τα φορτηγά – Χωρίς ρεύμα χωριά στο Πήλιο
7 February 2023

Η Wattcrop Hellas ανακοινώνει καινοτόμα έργα αποθήκευσης μπαταριών 400MW

Το πρώτο έργο βρίσκεται στο Ανατολικό του δήμου Εορδαίας, στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. Πρόκειται για διασυνδεδεμένο Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας Ονομαστικής Χωρητικότητας 800 MWh και Ονομαστικής Ισχύος 200 ΜW.

Το δεύτερο έργο βρίσκεται στην Ολυμπιάδα του δήμου Εορδαίας, στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης. Η μέγιστη ισχύς είναι 200MW. Πρόκειται για διασυνδεδεμένο Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας Ονομαστικής Χωρητικότητας 800 MWh και Ονομαστικής Ισχύος 200 ΜW.

Και οι δύο αιτήσεις έχουν λάβει βεβαίωση παραγωγού από την ΡΑΕ, ενώ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εντός του Φεβρουαρίου.  Στόχος της εταιρείας για την επόμενη τριετία είναι η ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1GW, και παραγωγή 4GWh.

Η εκτεταμένη αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα. Όσο όμως αυξάνονται τα μερίδια των ΑΠΕ, αυξάνεται και η ανάγκη για αποθήκευση ενέργειας, ώστε να υπάρχει εξισορρόπηση μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησής της. Για τον λόγο αυτό οι τεχνολογίες αποθήκευσης έχουν αποκτήσει κεντρική θέση τόσο στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα με ορίζοντα το 2030 όσο και στη Μακροχρόνια Στρατηγική της Ελλάδας για το 2050.

Η Wattcrop έχει δεσμευτεί να παρέχει καινοτόμες ενεργειακές λύσεις που είναι αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές. Τα παραπάνω έργα αναμένεται να έχουν σημαντικά οφέλη τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο καθώς η αποθήκευση ενέργειας θα βοηθήσει στο χρόνιο και συνεχώς επιδεινούμενο πρόβλημα του κορεσμού των δικτύων. Επίσης έχει ευεργετικές επιδράσεις στις αγορές, περιορίζοντας τις διακυμάνσεις των τιμών στην ημερήσια αγορά ενέργειας.

Ακόμα με την κατασκευή και λειτουργία του έργου δεν υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με την δημιουργία αποβλήτων, δεν δημιουργείται θόρυβος ο οποίος θα μπορούσε να επηρεάσει την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής, ενώ δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας που θα απασχοληθούν κατά προτεραιότητα τοπικοί επαγγελματίες. Η αποθήκευση ενέργειας έχει την ικανότητα να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα και τη δυνατότητα να μειώσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, εισάγοντας αποδοτικότητα και σταθεροποιώντας το δίκτυο, διασφαλίζοντας την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και παρέχοντας αποδοτικότητα κόστους για την παροχή ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: