Άνοδος στη Wall- Στο 1,05% ο Nasdaq
15 August 2023
Ν. Φιλαδέλφεια: Προκαλεί ξανά ο Κροάτης πρόεδρος- «Τους φέρονται σαν αιχμαλώτους πολέμου»
15 August 2023

Μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στη δυτική Ουκρανία

Η Ρωσία εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας αεροπορική επίθεση στις περιοχές της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία και του Βολίν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, πλήττοντας αρκετά κτίρια, προκαλώντας θύματα και καταστροφές, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τουλάχιστον, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα πλήγματα που είχαν στόχο την περιφέρεια του Βολίν, στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης. «Δυστυχώς, μετά το πλήγμα, είχαμε θύματα. Έως τώρα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πολλοί τραυματίες βρίσκονται στο νοσοκομείο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Γιούρι Ποχουλιάικο, κυβερνήτης στην περιφέρεια του Βολίν.

Χτυπήθηκε πολυκατοικία

«Πολλοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν, αλλά υπήρξαν επίσης πλήγματα στη Λβιβ», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Αντρίι Σάντοβι μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι δόθηκαν εντολές για εκκένωση τουλάχιστον μιας πολυκατοικίας όπου ξέσπασε πυρκαγιά.

Έως τον Ιούλιο, η περιοχή της Λβιβ, που απέχει από τις γραμμές του μετώπου και συνορεύει στα δυτικά με την Πολωνία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, δεν γινόταν στόχος των αεροπορικών επιδρομών της Ρωσίας. Ωστόσο, τον Ιούλιο, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σημερινή επίθεση είναι η μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση στην περιοχή της Λβιβ από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πλήγμα υπέστη και μια επιχείρηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δυο άνθρωποι, σε ρωσική αεροπορική επίθεση στην πόλη Λουτσκ, στην περιοχή Βολίν, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές στο Telegram.

Η περιοχή του Βολίν, βόρεια της Λβιβ, επίσης συνορεύει με την Πολωνία.

Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν σε όλη την Ουκρανία για περίπου δύο ώρες, από περίπου τις 2 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα ρωσικής επίθεσης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου χτυπήθηκε επιχείρηση και ξέσπασε πυρκαγιά, ανέφερε ο Σέρχιι Λίσακ, κυβερνήτης την περιοχής σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: