Wall Street: Μεικτές τάσεις με τον Dow Jones να μένει πίσω
14 September 2023
Μ. Βορίδης: «Τέλη Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει άστεγος στην Θεσσαλία» – Τι είπε για ανασχηματισμό
14 September 2023

Με προβλήματα το 10% των σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού – Με θέμα 11 Δημοτικά και 12 νηπιαγωγεία – Παρασκευή (15/9) οι αποφάσεις

Ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 13/9) το πρωί, μεταξύ του υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη, της υφυπουργού κ. Μιχαηλίδου, υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και των Διευθυντών Εκπαίδευσης των τεσσάρων Θεσσαλικών νομών.

Κατά την διάρκειά τους, όπως ενημερώθηκε το KarditsaLive.Net από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκόλτσο, έγινε λεπτομερής καταγραφή όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ενόψει της έναρξης των μαθημάτων την Δευτέρα.

Προβλήματα που αφορούν κυρίως σε αυτά που πλημμύρισαν αλλά και σε αυτά που είναι χωρίς πρόσβαση, είτε γιατί υπάρχουν νερά είτε γιατί έχει διακοπή η συγκοινωνιακή σύνδεση και δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν οι μαθητές.

Στο νομό μας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με προβλήματα είναι 11 δημοτικά και 12 νηπιαγωγεία, το 95% των οποίων βρίσκεται στον Δήμο Παλαμά. Στη Δευτεροβάθμια, σύμφωνα με τον διευθυντή κ. Ζαχαρή έχουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα στο 10% των σχολείων.

Από την πλευρά των Διευθυντών έγιναν εναλλακτικές προτάσεις, τόνισε ο κ. Γκόλτσος αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν από το υπουργείο και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Πάντως πρόσθεσε, για να υπάρξει «πράσινο φως» για την λειτουργία των σχολείων θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να δοθεί το «ΟΚ» από την Διεύθυνση Υγιεινής.

Από Πέμπτη (14/9) κλιμάκια του ΚΤΥΠ στα σχολεία του νομού

Ακολούθως ο κ. Γκόλτσος υπογράμμισε ότι από την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου κλιμάκια των ΚΤΥΠ θα ξεκινήσουν ελέγχους στα σχολεία που πλημμύρισαν ενώ θα ακολουθήσουν έλεγχοι σε όλα τα υπόλοιπα.

Συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης για γονείς και εκπαιδευτικούς

Εν τω μεταξύ το προσεχές Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί στην Καρδίτσα κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας με εξειδικευμένη σύνθεση προκειμένου να παράσχει ψυχολογική στήριξη σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Θα γίνουν δύο παράλληλες συνεδρίες στο 1ο ΕΠΑΛ (μία για γονείς, μία για εκπαιδευτικούς) από 10 μέχρι 11:30. Με τον κ. Γκόλτσο να τονίζει την μεγάλη σημασία αυτής της δράσης και των ανάγκη παρουσίας γονέων και εκπαιδευτικών.

Θ. Παππάς: Αδύνατη η λειτουργία του ΕΠΑΛ Σοφάδων την Δευτέρα – Οι εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου

Σοβαρό πρόβλημα, κυρίως με θέματα ηλεκτροδότησης, αντιμετωπίζει το κτίριο που στεγάζεται το ΕΠΑΛ Σοφάδων, στο οποίο συστεγάζονται και τα δύο ειδικά σχολεία ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ, μετά από τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.

Μικρότερα προβλήματα αλλά υπαρκτά καλείται να διαχειριστεί ο Δήμος και για το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κυψέλης.

Ειδικά για το ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Σοφάδων, παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρή, των Διευθυντών των σχολείων και των συλλόγων γονέων και εξετάστηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Το KarditsaLive.Net, επικοινώνησε με τον αρμόδιο του Δήμου Σοφάδων για τα σχολεία κ. Αθανάσιο Παπά, ο οποίος και μας ενημέρωσε πως δεν έχουν παρθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, αλλά οι προτάσεις που κατατέθηκαν από πλευράς Δήμου, μιλούν για παράταση στην έναρξη λειτουργίας των ειδικών σχολείων κατά μία εβδομάδα, θεωρώντας πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο σχολικό συγκρότημα.

Όσο για το ΕΠΑΛ η πρόταση είναι να λειτουργήσει από την Δευτέρα, απογευματινές ώρες στις εγκαταστάσεις του ΓΕΛ.

Σε ότι αφορά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στην Κυψέλη, ο κ. Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, καθώς τα συνεργεία ήδη δουλεύουν αποκαθιστώντας τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF-10-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B2-%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-11-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: