Πρόταση δυσπιστίας- Βουλή: Απορρίφθηκε με 159 ψήφους
29 March 2024
Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει
29 March 2024

Παρέμβαση του ΕΒΕ για την ελεύθερη κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων (+Φωτο +Βίντεο)

Πρωτοβουλίες για να συνεχιστεί η ελεύθερη κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων που ανήκουν σε εταιρείες με έδρα τον Ν. Καρδίτσας και τον Ν. Τρικάλων στην Επαρχιακή Οδό που συνδέει τους όμορους νομούς και μετά την ολοκλήρωση του Ε65 με την παράδοση στην κυκλοφορία και του νότιου τμήματος που αναμένεται στα τέλη του επόμενου μήνα, αναλαμβάνει το ΕΒΕ με ομόφωνη απόφαση που πήρε το ΔΣ στην αποψινή του (28/3) συνεδρίαση.

Το πρόβλημα αφορά πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, αλλά και αυτοκινητιστών των δύο νομών που διαθέτουν ή χρησιμοποιούν οχήματα άνω των 3,5 τόνων για να μεταφέρουν σε καθημερινή βάση εμπορεύματα και προιόντα μεταξύ των δύο νομών κινούμενα στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων η οποία μετά την ολοκλήρωση του Ε65 εξομοιώνεται με βάση τη σχετική νομοθεσία με…παράδρομο.

.Έτσι στο εξής, σύμφωνα και με σχετικό ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net αν ένα φορτηγό από την Καρδίτσα θέλει να πάει στο Αρτεσιανό που είναι 4-5 χιλιόμετρα θα συνεχίσει να κινείται στον “παράδρομο” νόμιμα. Αν όμως θέλει να πάει στο Προάστιο που είναι περίπου 13 χιλιόμετρα, ή στα Τρίκαλα που είναι 25 χιλιόμετρα, θα υποχρεώνεται να χρησιμοποιήσει τον Ε-65 από τον κόμβο του Δέλτα που είναι 10 χιλιόμετρα, κάτι που θα αυξάνει σημαντικά τα χιλιόμετρα, το χρόνο και το κόστος της διαδρομής με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επιβάρυνση επιχειρήσεων και αυτοκινητιστών. Μάλιστα ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετές πινακίδες σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του νομού που απαγορεύουν μετακινήσεις οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, δημιουργώντας ήδη πρόβλημα στην απρόσκοπτη κίνησή τους.

.Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στη συνεδρίαση έπειτα από σχετική εισήγηση του Υπεύθυνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γ. Στεργιούλη με την παρέμβαση και των αυτοκινητιστών κ.κ. Π. Λάϊου και Χρ. Τσιμούρτου και τοποθετήσεις σχεδόν όλων των παρόντων μελών του ΔΣ που ομοφώνησαν στον ….παραλογισμό του ζητήματος και στην ανάγκη το ΕΒΕ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη που θα ήταν καταστροφική για πολλές τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας συν τοις άλλοις και ζήτημα με την αδειοδότηση όσων είναι εγκατεστημένες επί της Ε.Ο.!

.Έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθεί επιστολή που θα σταλεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σταικούρα, τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη- Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Καρδίτσας – θα επιδιωχθεί και άμεσα συνάντηση αντιπροσωπείας του ΕΒΕ και των αυτοκινητιστών με τους κ.κ. Κων. Τέλιο και Β. Τσιάκο- όπου θα ζητείται να συνεχιστεί η ελεύθερη κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων εφόσον ανήκουν ή εξυπηρετούν επιχειρήσεις των όμορων νομών σε μετακινήσεις εντός των ορίων τους.

.Το αίτημα θα τεκμηριώνεται με μια σειρά επιχειρημάτων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης όπως είναι η αύξηση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς των αγαθών, η συνεπακόλουθη επιβάρυνση επιχειρήσεων και αυτοκινητιστών, καθώς και η περιβαλλοντική επιβάρυνση από την κίνηση των οχημάτων σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ενώ θα τίθενται και νομικής φύσεως ζητήματα όπως είναι η παραβίαση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης προσώπων και αγαθών.

Παράλληλα με το έγγραφο που θα σταλεί θα επιδιωχθεί άμεσα και συνάντηση με τον κ. Σταικούρα.

.Σ’ αυτή την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας θα επιδιωχθεί και η σύμπραξη του Επιμελητηρίου Τρικάλων, καθώς ανάλογα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις του όμορου νομού.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B2%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD-3%2C5-%CF%84%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: