ΕΕ: Την τελευταία εξαετία οι τρεις χειρότερες περίοδοι δασικών πυρκαγιών
1 November 2022
Κύμα βανδαλισμών στο Δήμο Παλαμά – Δεύτερη μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλλε ο δήμαρχος
1 November 2022

«Σήκωσε διακόπτη» για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μουζακίου

Δύο αποφάσεις που φέρνουν πιο κοντά το έργο αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Μουζακίου, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, στη συνεδρίασή της, την περασμένη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου.

Το θέμα είχε συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο  τον Ιούνιο της χρονιάς που διανύουμε και υπήρξε έντονη αντιπαράθεση τότε, μεταξύ του δημάρχου κ. Φάνη Στάθη και της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παρ. Ντούρβα, όπως είχε καταγράψει ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net.

Η κ. Ντούρβα εμμένοντας στις απόψεις της καταψήφισε και στην Oικονομική Eπιτροπή τονίζοντας, εκτός των άλλων ότι η σύμβαση που προβλέπεται με τον ανάδοχο καθώς και η εκχώρηση όλων των εισπραττόμενων δημοτικών τελών για την εξόφλησή της, δεν είναι συμφέρουσα για τον Δήμο και θα δημιουργήσει μια οικονομική δέσμευση για τα επόμενα 12 χρόνια.

Αναλυτικότερα οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά πλειοψηφία στην Οικονομική αφορούν η πρώτη στην έγκριση της μελέτης με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση-Αυτοματοποίηση συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Μουζακίου», με προϋπολογισμό 5.295.450,54 ευρώ. Και η δεύτερη την Παροχή υπηρεσιών ανεξαρτήτου συμβούλου για το ίδιο έργο, με προϋπολογισμό 297.600 ευρώ.

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι  ο τρόπος υλοποίησης των μελετών θα γίνει με διενέργεια ανοιχτής διαδικασίας ηλεκτρονικής σύναψης δημόσιας σύμβασης άνω των ορίων.

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, τόνισε πως είναι μία εξαιρετικά συμφέρουσα προοπτική για τον Δήμο που θα φέρει και εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σημείωσε, δε, πως την ίδια μέθοδο ακολούθησαν μεγάλοι Δήμοι, όπως ο Δ. Λαρισαίων, ο Δ. Καρδίτσας και άλλοι πολλοί σε ολόκληρη την χώρα.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CF%83%CE%AE%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B7%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: