«Με είπαν χοντρή και αηδιαστική επειδή τόλμησα να δείξω το σώμα μου μετά τη γέννα»
15 May 2021
Μυρμήγκια στο σπίτι: Εξαφάνισε τα με 10 φυσικούς τρόπους
15 May 2021

“Την ευτυχία μου τη χρωστάω στην οικογένειά μου”

Η οικογένεια είναι η μεγαλύτερη ευλογία στη ζωή μας. Είναι η προτεραιότητά μας και και πρέπει να την εκτιμούμε καθημερινά. Τους γονείς, τον άντρα και τα παιδιά μας- χωρίς αυτούς δεν θα ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι. Διεθνής Ημέρα Οικογένειας σήμερα, αφιερώνουμε σ’ όλους αυτό το άρθρο.

«Η ευτυχία είναι κάτι που όλοι ψάχνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ωστόσο, αυτή η λέξη έχει εντελώς διαφορετική σημασία για τον καθένα. Εδώ και χρόνια προσπαθώ να ανακαλύψω πράγματα που με ενδιαφέρουν πραγματικά και που κάνουν τη ζωή μου ουσιαστική.

Το σπίτι μου είναι το μοναδικό μέρος στο οποίο μπορώ να είμαι πραγματικά ο εαυτός μου ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μου. Είναι το λιμάνι μου και νιώθω ασφάλεια. Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικές είναι οι οικογένειές μας, να εκτιμήσουμε τους αγαπημένους μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους φροντίσουμε. Προσωπικά, πιστεύω ότι την ευτυχία μου τη χρωστάω στην οικογένειά μου. Γιατί;

Ανήκω κάπου όπου με αγαπούν και με φροντίζουν

Νομίζω ότι η αγάπη και η φροντίδα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους και ικανοποιημένους. Ποιος άλλος μπορεί να μας τα προσφέρει αν όχι η οικογένειά μας; Κάθε μέλος φροντίζει το ένα το άλλο και μεταξύ μας καλλιεργείται η εμπιστοσύνη ενώ παράλληλα αναπτύσσονται και ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί.

Δυστυχώς, πολύ συχνά θεωρούμε δεδομένη την οικογένειά μας. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να εκφράσετε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σας στους γονείς, τα παιδιά ή τον σύζυγό σας. Μόλις λίγα λεπτά από την προσοχή σας θα τους κάνει ευτυχισμένους και θα νιώσουν πόσο σημαντικό έχουν για εσάς.

Όταν ήμουν παιδί, η αγάπη των γονιών μου με βοήθησε να ξεπεράσω διάφορες δυσκολίες και με στήριξε συναισθηματικά. Τώρα που είμαι μαμά, προσπαθώ να κάνω το ίδιο για το παιδί μου.

Αν και μένω πολύ μακριά από τους γονείς μου και δεν μπορούμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον πολύ συχνά, προσπαθούμε να επικοινωνούμε τηλεφωνικά, να στέλνω μηνύματα ή δώρα. Μειώνει την απόσταση μεταξύ μας και δείχνει το νοιάξιμο . Όταν ο άντρας μου μου προσφέρει λουλούδια και με φιλάει τρυφερά, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο!

Έχω όλη την υποστήριξη που χρειάζομαι

Η οικογένειά μου είναι η δύναμή μου σε δύσκολους καιρούς. Όποτε αντιμετωπίζω αγχωτικές καταστάσεις και πρέπει να ξεπεράσω πολλά εμπόδια μόνο η οικογένειά μου σκέφτεται και ανησυχεί για μένα. Είναι υπέροχο να σε στηρίζουν. Τα παιδιά, ο άντρας σου αλλά και οι γονείς σου.  Ακόμα και τώρα που είμαι ενήλικη και με δική μου οικογένεια η υποστήριξη της μητέρας μου μου δίνει δύναμη και υπομονή για να επιτύχω τους στόχους και τις επιθυμίες μου.[…]

Νιώθω ασφαλής

Δεδομένου ότι τα ανθρώπινα όντα είναι κοινωνικά πλάσματα, πρέπει να αλληλοεπιδρούν με άλλους και να μοιράζονται τις σκέψεις, τις ιδέες και την εμπειρία τους. Μερικές φορές αυτή η διαπροσωπική σύνδεση μπορεί να γίνει δυσάρεστη για μας και μπορεί ακόμη και να βλάψει τα συναισθήματά μας και να μειώσει την αυτοεκτίμησή μας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μέρος όπου μπορώ να νιώσω ασφαλής και άνετη. Αυτό είναι το σπίτι μου. Εδώ μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και δεν χρειάζεται να παίξω ρόλους και να εξηγήσω τίποτα στην οικογένειά μου γιατί ξέρουν ποια είμαι και με αποδέχονται με τα καλά μου, αλλά και με τα κακά μου. Έτσι, η οικογένειά μου ενισχύει την αυτοπεποίθησή μου που είναι απαραίτητη για πολλά επιτεύγματα ζωής.

Απολαμβάνουμε μαζί τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας

Αναμφίβολα, ο χρόνος που περνάτε με την οικογένειά σας είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που καθορίζουν τις σχέσεις σας μαζί τους και την ευτυχία σας. Επομένως, πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα για να είμαστε χαρούμενοι και να τους προσφέρουμε θετικά συναισθήματα. Παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά μου, πάντα βρίσκω χρόνο τόσο για την κόρη, όσο και τον σύζυγό μου.

Σίγουρα, δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί κάθε μέρα, αλλά έχω έναν κανόνα απαράβατο: να περνάω μια ώρα με την οικογένειά μου μία φορά την εβδομάδα, χωρίς έγνοιες. Σε αυτές τις στιγμές, ξεχνώ τη δουλειά μου, τις κλήσεις από το γραφείο και είμαι παρών με την οικογένειά μου με όλη μου την καρδιά.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός άλλων δραστηριοτήτων που κάνουμε και που μας φέρνουν πιο κοντά, μας κάνουν να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να εκτιμούμε ο ένας τον άλλο.»

Πηγή: en.amerikanki.com

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: