Έργα, μελέτες και συνεργασία με το ΤΟΕΒ από το Δήμο Μουζακίου για υπόγεια αρδευτικά δίκτυα
18 February 2022
Ψήφισμα συμπαράστασης του δημοτικού συμβουλίου Δ. Μουζακίου στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους
18 February 2022

Λεβάντα και γυναίκες ❣

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις χάρη στα φυσικά του συστατικά που έχουν αναπλαστικές, επουλωτικές και αντισηπτικές εφαρμογές. Μεταξύ άλλων και η αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων, όπως η οδυνηρή έμμηνος ρήση και λευκόρροια.

Η λεβάντα (καθώς και άλλα αιθέρια έλαια όπως το ιεροβότανο, το χαμομήλι, το φασκόμηλο και το γεράνι) δρα ευεργετικά στα προβλήματα της περιόδου συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση των γυναικείων ορμονών.

Ειδικότερα, η λεβάντα είναι από τα λίγα αιθέρια έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αδιάλυτα στο δέρμα. Μαζί με το χαμομήλι και το γεράνι, αποτελούν επίσης τα αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο.

Δυσμηνόρροια 🥀

1η Συνταγή

Ανακουφιστείτε από τους πόνους, βάζοντας 5 μέχρι 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο υπογάστριο και κάνοντας ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί. Για καλύτερα αποτελέσματα, σκεπάστε την περιοχή με μια ζεστή κομπρέσα. Αν ο πόνος είναι πολύ έντονος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα αποτελούμενο από 20 ml αμυγδαλέλαιο και 5 σταγόνες λεβάντα.

2η Συνταγή

Σε 30 ml αμυγδαλέλαιου προσθέστε 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, 5 ιεροβότανο, 3 χαμομήλι και 3 φασκόμηλο. Εφαρμόστε το καθημερινά στη διάρκεια τις περιόδου, ιδανικά πριν αρχίσουν οι σπασμοί της μήτρας και ο έντονος πόνος. 

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: